Nuktravel Tur Keyfi Bizimle Yaşanır

Booking.com

Tur Ara

1.GÜN Cuma : (Gece Yolculuğu) 21.00 Bakırköy Boyner önü - 22.00 Taksim AKM önü 23.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi önü, 23.30 Çayırova Mc Donald's (Çayırova'dan binen misafirlerimiz dönüşte son durak olan İstanbul' da

1. GÜN Cuma : (Gece Yolculuğu)

21.00 Bakırköy Boyner önü - 22.00 Taksim AKM önü 23.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi önü, 23.30 Çayırova Mc Donald's (Çayırova'dan binen misafirlerimiz dönüşte son durak olan İstanbul' da inmek durumundadır) hareketle Bursa, Balıkesir, Burhaniye, güzergâhından Ayvalık' a doğru yol alıyoruz.

2. GÜN Cumartesi :

Sabah saatlerinde yolda alacağımız kahvaltı sonrasında otelimize varış. Otele yerleşme sonrası kısa bir süre dinleniyoruz. (Doluluk nedeniyle otele öğleden sonra girilmesi gerekirse gezi programı öne alınabilir. Bu nedenle hazırlıklı olunmasında yarar vardır. Rehberiniz yolda gereken bilgileri verecektir). Öğleden sonra hareket ile Rumlarla Türklerin bir arada yaşadığı Cunda Adası? nda eski evlerin nostaljik mimarisi altında yürüyüp, Taksiyaris Kilisesi ve Kordon Gezileri sonrasında deniz kenarında balıkçı restoranlarında öğle yemeğimizi yiyeceğiz.Yemek sonrasında tarihi taş kahvede çay-kahve molasının ardından yöreye özgü zeytinyağı, sabun ve zeytinden yapılan ürünlerin tanıtılacağı zeytinyağı fabrikasında alış-veriş imkânı. Gezimizi takiben Ayvalık Şehir Turu sonrasında Ayvalık' ın ünlü tepesi Şeytan Sofrası'na varıyoruz. Buradaki eşsiz manzara karşısında Güneşin Batışı'nı seyrederek günümüzü tamamlıyoruz. Buradan hareketle otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. GÜN Pazar :

Sabah kahvaltı sonrası otelimizden ayrılarak, Assos' a hareket Behram Köyü içersindeki, Aristo' nun felsefe okulu açtığı ve Bizans Döneminin Psikoposluk Merkezi olan Assos' ta Akropol, Athena Tapınağı, Surlar, Sarnıçlar, Banyo Odaları'nı geziyoruz. Sonrasında 263 rakımdan Nekropol, Tiyatro ve antik limanı panoramik olarak rehber anlatımı eşliğinde fotoğraflıyoruz ve ardından Truva Antik Kentine doğru yol alıyoruz.Truva(Troya) Antik Kentine varış. 5000 yıllık tarihe sahip, 9 kez yakılıp-yıkılan ve aynı yerde tekrar kurulan Antik şehirde; içiçe geçmiş surları, rampalı kapıları, sunak, hamam, tiyatro, odeon, ev çeşitleri ve aslına uygun yapılmış olan Tahta Atı gördükten sonra Çanakkale' ye doğru yol alıyoruz. Yol üstünde Çimenlik Kalesini ve Kilitbahiri panaromik olarak görüyor ve Çanakkale' den feribot ile Eceabat'a geçiyoruz. Eceabat' a vardıktan sonra Gelibolu Yarımadası'na gelmiş oluyoruz ve 1914 yılında başlayan, toplam 253.000 askerimizin şehit ve zayii olduğu Çanakkale savaşının izlerini bir bir görmeye başlıyoruz. İlk durak noktamız yarımadadaki en büyük anıtımız olan Çanakkale Şehitler Abidemizdir. Abide ziyaretimizin ardından eski adı Kirte olan Alçı tepe Köyü'nden geçerek Çanakkale Savaşları sırasında kahramanlıkları destanlaşan ve tümü ile şehit olan 57. Piyade Alayı şehitlerimizin anısına T.C Kültür Bakanlığınca 1992 yılında yapılan 57. Alay Şehitliğini ziyaret ediyoruz. Ardından Conk Bayırına çıkıyor ve oradan panoramik olarak Ege Denizini ve Anafartalar Ovasını görme imkânı buluyoruz. Aynı zamanda Conk Bayırında Mustafa Kemal'in saatinin kırıldığı yeri de görüyoruz. Şehitlik gezimizin sonunda Keşan - Tekirdağ (Tekirdağ da meşhur Tekirdağ köftesi yiyoruz.) üzerinden İstanbul' a varıyoruz. Geç saatlerde siz sayın misafirlerimizi diğer turlarımızda tekrar görüşmek üzere aldığımız noktalara bırakıyoruz.

Müze ve Ören yeri giriş ücretleri ;

Tüm Müze ve Ören yeri giriş ücretleri + Rehberlik hizmeti + Müze Kart (bir yıl botunca Türkiye'de ki müzelerde geçerlidir) Toplam: 70 TL olup misafirlerimize aittir. Müze Kart Olanlar Toplam: 50 TL öder.0/6 yaş arası misafirlerimiz müze ören yeri giriş ücreti ödemezler.

Dahil Olan Hizmetler ; Otellerde 1 gece yarım pansiyon konaklama,Lüks Otobüsler İle Ulaşım,Rehberlik,Çevre Gezileri ve Otobüs içi İkramları,Açık Büfe veya Set menü ( 1 sabah kahvaltısı, 1 akşam yemeği ),1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası